ads
رئيس التحرير
ads

السيد الرئيس عبد الفتاح السيسي يجري اتصالاً هاتفياً بالرئيس الفلسطيني محمود عباس، هنأه خلاله على تشكيل الحكومة الفلسطينية الجديدة برئاسة الدكتور محمد مصطفى،

الثلاثاء 02-04-2024 22:56

كتب

إبراهيم شحاته
أجرى السيد الرئيس عبد الفتاح السيسي اتصالاً هاتفياً بالرئيس الفلسطيني محمود عباس، هنأه خلاله على تشكيل الحكومة الفلسطينية الجديدة برئاسة الدكتور محمد مصطفى، متمنياً لها التوفيق في تحقيق تطلعات الشعب الفلسطيني الشقيق، ومؤكداً حرص مصر الدائم على مواصلة تقديم كافة أوجه الدعم للشعب والقيادة الفلسطينية. كما تناول الاتصال مستجدات الأوضاع في قطاع غزة، وتطورات الجهود التي تقوم بها مصر بهدف التوصل للوقف الفوري والمستدام لإطلاق النار، وزيادة تدفق المساعدات الإغاثية لجميع أنحاء القطاع. وأكد الرئيسان كذلك مواصلة العمل من أجل التسوية العادلة للقضية الفلسطينية وإقامة الدولة الفلسطينية المستقلة على حدود ٤ يونيو ١٩٦٧ وعاصمتها القدس الشرقية.
Today, President Abdel Fattah El-Sisi spoke over the phone with Palestinian President Mahmoud Abbas. President El-Sisi congratulated the Palestinian President on the formation of a new Palestinian government, headed by Dr. Mohamed Moustafa, wishing them success in achieving the aspirations of the Palestinian people. President El-Sisi reaffirmed Egypt’s unwavering commitment to providing all forms of support to the Palestinian people and leadership.
The two Presidents discussed developments in the Gaza Strip and Egypt’s efforts to reach an immediate and sustainable ceasefire and increase the flow of humanitarian aid to all parts of the Strip. President El-Sisi and Palestinian President Abbas emphasized their commitment to working toward a just settlement of the Palestinian issue and the establishment of an independent Palestinian State, along the June 4, 1967 borders, with East Jerusalem as its capital.
ads

اضف تعليق