ads
رئيس التحرير
ads

السيد الرئيس عبد الفتاح السيسي يتلقي اتصالاً هاتفياً من الملك عبد الله الثاني بن الحسين عاهل الأردن.

السبت 24-02-2024 15:31

كتب

إبراهيم شحاته

تلقى السيد الرئيس عبد الفتاح السيسي اتصالاً هاتفياً من الملك عبد الله الثاني بن الحسين عاهل الأردن.
وصرح المستشار د. أحمد فهمي المتحدث الرسمي باسم رئاسة الجمهورية أن الاتصال تناول سبل تعزيز العلاقات الثنائية والتعاون المشترك بين البلدين في ضوء أواصر الأخوة التاريخية بين الشعبين الشقيقين. كما تضمن الاتصال أيضاً التباحث بشأن مستجدات الأوضاع في قطاع غزة، حيث تم استعراض الجهود المكثفة الرامية لوقف إطلاق النار، وناقش الزعيمان جهود إنفاذ المساعدات في ضوء التدهور الكبير في الأوضاع الإنسانية في القطاع، كما تم تأكيد الرفض الكامل لتصعيد العمليات العسكرية لتداعياته على أمن واستقرار المنطقة ككل، وشدد الزعيمان على أن الحل العادل والشامل للقضية الفلسطينية يمثل أساس أية جهود لاستعادة السلم في الإقليم، وذلك بإعلان الدولة الفلسطينية المستقلة على خطوط الرابع من يونيو ١٩٦٧ وعاصمتها القدس الشرقية.
Today, President Abdel Fattah El-Sisi received a phone call from King of the Hashemite Kingdom of Jordan, His Majesty King Abdullah II Ibn Al Hussein.
Spokesman for the Presidency, Counselor Dr. Ahmed Fahmy, said the call touched on ways to strengthen bilateral relations and joint cooperation between the two countries, in light of the historical brotherly bonds the two peoples share.
President El-Sisi and His Majesty King Abdullah II also discussed the latest developments in the Gaza Strip and intensive efforts exerted to reach a ceasefire. The call also reviewed efforts to enforce the delivery of much-needed humanitarian aid into the Strip, in light of the grave deteriorating humanitarian conditions there. The two leaders reiterated the categorical rejection of the escalation of the military operations, given their repercussions on the security and stability of the entire region. President El-Sisi and His Majesty King Abdullah II emphasized that a just and comprehensive solution to the Palestinian issue is the basis of any efforts to restore peace in the region, by declaring an independent Palestinian State along the June 4, 1967 borders, with East Jerusalem as its capital.
ads

اضف تعليق